“Ik ben niet echt een zandman”

8 januari 2016

da825eae-b544-11e5-936b-0d0b74116fe9_originalGENT – Eerstejaarsbelofte Lander Loockx uit Bertem mag dan zondag in Leuven al voor de tweede keer in zijn loopbaan aan de slag geweest zijn bij de grote jongens, tot een favoriet op het BK in Lille in zijn categorie maakt hem dat zeker niet.

“Ik dacht tot het einde door te gaan in Leuven, maar de bond dacht daar blijkbaar anders over”, stelt Lander Loockx, die uiteindelijk de achttiende plaats kreeg toegewezen na een te grote achterstand.

“De andere keer dat ik bij de profs reed, was ter gelegenheid van de Albertland Cyclo Cross op 31 oktober in Boom. Beide confrontaties leerden mij hoe dan ook dat het er bij de profs een stuk sneller aan toegaat en dat vergt toch een flinke aanpassing.”

Een en ander was niettemin voldoende om enkele vaststellingen te kunnen doen. Niet in het minst de grote kloof die er gaapt met leeftijdsgenoot – en groot favoriet voor zondag – Eli Iserbyt, die in de spits van de wedstrijd met de profs wedijverde.

“Iserbyt is dan ook geen gewone”, aldus Lander Loockx.

Volgende week examens

Loockx studeert aan de Sporthogeschool in Gent en dat doorkruist toch wel flink zijn sportieve aspiraties.

“Zo beleefde ik eind november – begin december al een drukke periode, gepaard gaande met veel lesuren en dat woog toch op mijn sportieve aspiraties. Nu ben ik ook aan het studeren met het oog op examens die volgende week zullen plaatsvinden en bijgevolg is het een wankel evenwicht zoeken tussen trainen en studeren, wat nu nog net lukt.”

“Ideaal is het allemaal niet, de begeleiding die ik krijg is ook beperkt.”

Lander Loockx weet dan ook niet zo goed wat te verwachten van de titelstrijd in Lille.

“Mede doordat de tenoren voorafgaand weinig de degens hebben gekruist met mekaar. Wat ik wel weet, is dat de omloop niet echt iets is voor mij. Ik ben helemaal geen zandman. We zien wel, maar meer dan mijn best doen kan ik niet. Er is toch één positief punt: met de conditie gaat het weer in stijgende lijn.” Bron.

Related Post
Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *