Dagzege voor Stijn Huys, titel voor Lander Loockx

30 november 2015
 bad63c14-96be-11e5-989e-8e66cac2484a_original

BOORTMEERBEEK –Stijn Huys won de B-veldrit in Boortmeerbeek, maar de provinciale titel ging naar Lander Loockx.

Stijn Huys gooide van meet af al zijn kaarten op tafel en dat bleken na afloop van de race bijzonder goede te zijn. Zo reed hij vlug alleen op kop, op de hielen gezeten door het achtervolgend trio Kevin Cant-Hendrik Sweeck-Uytdewilligen. Nadat die laatste twee de kloof de koploper hadden overbrugd, vond Huys het welletjes en liet al snel zijn twee vluchtgezellen achter zich. Hij zou nooit meer bedreigd worden.

Voor Stijn Huys was het al zijn zevende zege van het seizoen. Huys hield ruim afgescheiden Uytdewilligen, Hofman en Hendrik Sweeck achter zich.

In de achterhoede woedde de strijd voor de Brabantse titel. Nu ja, heel veel strijd diende de kersverse provinciale kampioen Lander Loockx uit Bertem niet te leveren.

“Mijn start was niet slecht. Ik kende nadien wel een kortstondig dipje dat ik vlug te boven kwam op dit snelle parcours. Ik overschouwde de race en wist meteen dat winst er voor mij dik in zat. Toch heb ik even een moeilijk moment gekend toen ik met materiaalpech van de fiets moest. Maar ik had de situatie toch weer vrij vlug onder controle.”

“Uiteraard doet deze titel me veel plezier nadat ik verleden jaar bij de junioren bij het provinciale kampioenschap ook al op het hoogste schavot had plaats mogen nemen.”

Vroeger op de dag behaalde bij de nieuwelingen de Zwitser Luca Schatti de zege voor zijn landgenoot Loris Rouiller en Jens Clynhens die vorige week in Hoeleden nog aan het langste eind trok.

Bij de junioren bleek Glenn Eestermans de sterkste. Hij klopte de Zwitser Mauro Schmid en Stef Serre uit Rillaar.

Bij de meisjes mocht Jinse Peeters feesten. Bij de vrouwen gingen de bloemen naar Tine Verdeyen, die Brabantse die sinds kort in Ranst woont.

Related Post
Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *